Darba
Privātā
EURizņ. PVN
Visi
Grozs
Visi

Informatīvo paziņojumu

SIA ‘’Elfa Distrelec’’
PERSONAS DATU APSTRĀDES PAZIŅOJUMS
KLIENTIEM, SADARBĪBAS PARTNERIEM UN CITĀM SAISTĪTĀM PERSONĀM

1. Informācija par pārzini

Mūsu nosaukums ir SIA „ Elfa Distrelec”, reģistrācijas numurs: 40003461829, juridiskā adrese: Rīga, Krišjāņa Valdemāra iela 62, LV- 1013.

Ar mums var sazināties pa tālruni: 371 67885544 vai rakstot uz šādu elektroniskā pasta adresi: latvija@elfadistrelec.com

2.  ELFA DISTRELEC UN SĪKFAILI

Mūsu tīmekļa vietnes un mobilās vietnes izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu tiešsaistes pieredzi. Lietojot mūsu tīmekļa vietni un piekrītot attiecīgajām vadlīnijām, jūs apliecināt, ka ļaujat mums lietot sīkfailus atbilstoši šīs politikas noteikumiem.

2.1. Kas ir sīkfaili un kādā veidā Elfa Distrelec tīmekļa vietne tos izmanto?

Sīkfails ir fails, kas satur datus (burtu un skaitļu virkni) - šis fails no tīmekļa servera uz tīmekļa pārlūku tiek nosūtīts brīdī, kad apmeklējat tīmekļa vietni, un tīmekļa pārlūks to saglabā. Attiecīgais ID tiek nosūtīts atpakaļ katru reizi, kad tīmekļa pārlūks no servera pieprasa lapu.

Sīkfaili nesatur informāciju, kas varētu identificēt jūsu personu. Taču mēs varam sasaistīt par jums saglabāto personas informāciju ar sīkfailos saglabāto informāciju un sasaistīt to ar saņemtajiem datiem.

Informācija, ko no jums iegūstam, izmantojot sīkfailus, tiek lietota šādiem mērķiem:

  • lai mūsu tīmekļa vietnes apmeklējuma laikā atpazītu jūsu datoru;
  • lai uzlabotu tīmekļa vietnes lietošanas ērtumu;
  • lai analizētu tīmekļa vietnes lietojumu;
  • lai nodrošinātu tīmekļa vietnes pārvaldību;
  • lai novērstu krāpniecību un paaugstinātu tīmekļa vietnes drošību;
  • lai veidotu personalizētu tīmekļa vietni (piedāvājot selektīvas ziņas, kas jums varētu šķist interesantas);
  • lai sekotu jūsu darbībām mūsu tīmekļa vietnē - tas ļauj izmantot dažādas funkcijas (piemēram: pievienot/izņemt pirkumus no pirkumu groza, pabeigt pirkumu kasē).

Ja pasūtījuma formai esat pievienojis vienumus, taču vēlāk tīmekļa vietnes apskates laikā izlemjat pirkumus neveikt, mēs saglabājam atsauces numuru, lai uzlabotu tīmekļa vietnes ērtumu un nākamajā reizē jūs formu varētu atkārtoti aktivizēt.

2.2. Vai sīkfailu aktivizācija ir droša?

Lai aktivizētu sīkfailus, sekojiet turpmākajām norādēm, kas attiecas uz jūsu pārlūku.

Microsoft Internet Explorer

  • Izvēlnē „Rīki" atlasiet „Interneta iespējas".
  • Noklikšķiniet uz ciļņa „Privātums".
  • Sadaļā „Iestatījumi" noklikšķiniet uz pogas „Standarts" (vai manuāli pārvietojiet bīdni atpakaļ līdz „Vidēji").
  • Noklikšķiniet uz „Labi".

Mozilla Firefox

  • Atveriet izvēlni „Rīki".
  • Atlasiet „Iespējas".
  • Atlasiet ikonu ar marķējumu „Privātums".
  • Ieklikšķiniet rūtiņā, kas ļauj tīmekļa vietnēm nosūtīt informāciju (ar nosacījumu „Vēsturei izmantot pielāgotos iestatījumus").
  • Noklikšķiniet uz „Labi", lai saglabātu izmaiņas.

Google Chrome

  • Izvēlnē „Pielāgošana un kontrole", atlasiet „Iestatījumi".
  • Sadaļā „Papildu iestatījumi" (privātums, satura iestatījumi) atrodiet apakšsadaļu „Sīkfaili".
  • Lai atļautu sīkfailu izmantošanu, jums jāatlasa „Atļaut lokālo datu iestatīšanu" (vai „Aktivizēt visus sīkfailus").
  • Noklikšķiniet uz „Labi".

Safari

  • Atlasiet Safari > Iestatījumi un noklikšķiniet uz Privātums.
  • Laukā „Bloķēt sīkfailus" norādiet, vai un kad Safari jāpieņem sīkfailus no tīmekļa vietnēm.

2.4. Kādus sīkfailu veidus izmanto Elfa Distrelec tīmekļa vietne?

Jūs varat iestatīt pārlūkprogrammu atteikties no sīkfailiem (papildu informāciju par to skatiet jūsu pārlūkprogrammas palīdzības tekstā). Lūdzu, ņemiet vērā, ka šādā gadījumā jums vairs nebūs pieejamas noteiktas mūsu tīmekļa vietnes personalizētās funkcijas.


2.5. Mēs lietojam trīs dažāda veida sīkfailus:

Sesijas sīkfaili - tie ir pagaidu faili, kas tiek aktivizēti tikai jūsu tīmekļa vietnes apmeklējuma laikā (sesija). Standarta gadījumā jūsu pārlūkprogramma šādus sīkfailus pēc tās aizvēršanas izdzēš.

Pastāvīgie sīkfaili - šie faili ir aktīvi pēc pārlūkprogrammas sesijas beigām (piemēram: ja reģistrējaties tīmekļa vietnē un vēlāk tajā atgriežaties, tīmekļa vietne ir reģistrējusi informāciju par jums un attēlo attiecīgu sveiciena ziņojumu). Šādu darbību nodrošina pastāvīgie sīkfaili.

Trešo pušu sīkfaili - izmantojot mūsu tīmekļa vietni, uz jūsu datoru var tikt nosūtīti trešo pušu pakalpojumu sniedzēju sīkfaili. Ja apmeklējat tīmekļa vietni ar iegultu saturu, piemēram, YouTube videofailiem, tad šī vietne jums var pārsūtīt sīkfailus. Elfa Distrelec nekontrolē šādu sīkfailu iestatījumus. Iesakām jums lūgt papildinformāciju par šiem sīkfailiem attiecīgo trešo pušu pakalpojumu sniedzēju tīmekļa vietnēs un noskaidrot attiecīgās sīkfailu pārvaldības iespējas.

Turpmāk atradīsit biežāk lietoto Elfa Distrelec sīkfailu sarakstu un to lietošanas skaidrojumu.

Sīkfailu veidiPakalpojumiMērķis
Uzlabota funkcionalitāte
Šie sīkfaili, kurus mēdz dēvēt arī par “funkcionalitātes sīkfailiem”, ļauj vietnei atcerēties iepriekš izdarītās izvēles, piemēram, kāda ir vēlamā valoda, par kādu reģionu vēlaties saņemt laikapstākļu ziņas vai kāds ir jūsu lietotāja vārds un parole, lai jūs varētu pierakstīties automātiski.
Google GStaticGoogle izmanto šo domēnu, lai statisko saturu (JavaScript kodu, attēlus un CSS) pārceltu uz citu domēna nosaukumu, tādējādi cenšoties samazināt joslas platuma izmantošanu un palielināt tīkla veiktspēju galalietotājam. gstatic.com ir domēns bez sīkfailiem, kas nodrošina statisko saturu Google vajadzībām. Viena no priekšrocībām, ko dod statisko komponentu izvietošana bez sīkfailu domēnā, ir tā, ka daži starpniekserveri var atteikties kešēt komponentus, kas tiek pieprasīti ar sīkfailiem.
Parcel LabsElfa Distrelec sadarbojas ar Parcel Labs, lai nodrošinātu nevainojamu piegādi. Šie sīkfaili ļauj mums izsekot jūsu sesijai saistībā ar jūsu pasūtījumu un piegādes iespējām.
Mērījumi un optimizācija
Šie sīkfaili, kurus mēdz dēvēt arī par “performances sīkfailiem”, apkopo informāciju par to, kā jūs izmantojat vietni, piemēram, kuras lapas apmeklējāt un uz kādām saitēm noklikšķinājāt. Šo informāciju nevar izmantot jūsu identificēšanai. Tā tiek apkopota un līdz ar to anonimizēta. To vienīgais mērķis ir uzlabot vietnes funkcijas. Tas ietver trešo pušu analīzes pakalpojumu sīkdatnes, ja vien sīkdatnes ir paredzētas tikai apmeklētās vietnes īpašniekam.
Google AnalyticsGoogle Analytics sīkfaili Elfa Distrelec ļauj ievākt informāciju par to, kā apmeklētāji izmanto mūsu tīmekļa vietni. Tie izseko, kad apmeklētājs atver un aizver tīmekļa vietni, kā arī apmeklētāja skatītās lapas un veiktās darbības. Tie arī ļauj Elfa Distrelec uzlabot produktu ieteikumu atbilstību (piemēram, reklāmās) citās vietnēs. Papildu informāciju skatiet 2.8. sadaļā.
ProductsupProductsup sīkfaili ir dati, ko interneta pārlūkprogramma saglabā lietotāja datorsistēmā. Sīkdatnes var tikt pārsūtītas uz lapu, kad tai tiek piekļūt. Sīkdatnes palīdz lietotājiem vienkāršot tīmekļa vietņu lietošanu.
Google AppsGoogle Apps sīkfaili tiek izmantoti, lai saglabātu lietotāja preferences, uzturētu un uzlabotu lietotāja pieredzi konkrētas pārlūkošanas sesijas laikā un uzlabotu Google pakalpojumu veiktspēju.
Microsoft ClarityŠie sīkfaili palīdz Distrelec saprast, kā lietotāji skatās un izmanto mūsu vietni dažādās ierīcēs un pārlūkprogrammās, kā arī apkopot lietotāju viedokli un atsauksmes par vietnes izmantošanu. Šie sīkfaili tiek uzglabāti gadu.
Optimizely Optimizely ir rīks, ko Elfa Distrelec izmanto A/B testēšanai, lai optimizētu mūsu vietnes saturu un uzlabotu lietotāja pieredzi.
Personalizēts saturs un reklāmas
Šie sīkfaili izseko jūsu darbības tiešsaistē, lai palīdzētu reklāmdevējiem rādīt atbilstošākas reklāmas vai ierobežotu reklāmas rādīšanas reižu skaitu. Šie sīkfaili var kopīgot šo informāciju ar citām organizācijām vai reklāmdevējiem. Tie ir pastāvīgi sīkfaili un gandrīz vienmēr ir trešo pušu izcelsmes.
Wistia VideosŠo sīkfailu ievieto videoklipu izvietošanas vietne Wistia, un tas tiek izmantots, lai atbalstītu to videoklipu funkcionalitāti, ko var atrast visā vietnē. Šis sīkfails ne tikai seko līdzi video skatītāja atrašanās vietai videoklipā, ja atskaņošana tiek pārtraukta, bet arī atzīmē lietotāja darbības saistībā ar pašu videoklipu.
VimeoVimeo OTT nosaka pirmās puses būtiskus sīkfailus, lai iespējotu noteiktas funkcijas un atcerētos jūsu preferences. Piemēram, sīkfaili nodrošina jūsu pieteikšanos, ļauj jums iegādāties.
LinkedInŠie sīkfaili ļauj Elfa Distrelec izsekot jūsu pārvietošanos, kad atverat vietni, noklikšķinot uz ārējām reklāmām.
Google AdsŠīs sīkdatnes ļauj Distrelec rādīt jums atbilstošas reklāmas, kad darbojaties ārpus vietnes, kā arī sekot gaitai, kad no ārējām reklāmām nokļūstat mūsu vietnē.
Facebook Custom AudiencesŠīs sīkdatnes ļauj Distrelec rādīt jums atbilstošas reklāmas, kad darbojaties ārpus vietnes, kā arī sekot gaitai, kad no ārējām reklāmām nokļūstat mūsu vietnē.
Google DoubleclickŠie sīkfaili ļauj Distrelec sekot jūsu gaitai, kad no ārējām reklāmām nokļūstat mūsu vietnē.
Push EngageDistrelec to izmanto, lai iegūtu abonenta statusu. Tas ietver domēnu pushengage.com
ReevooŠīs sīkdatnes ļauj mums mūsu vietnē integrēt klientu atsauksmes par mūsu produktiem, kas atstātas Reevoo vietnē.
TwitterŠie sīkfaili ļauj Elfa Distrelec parādīt jums noderīgas reklāmas, kad dodaties prom no vietnes, kā arī izsekot jūsu pārvietošanos, kad atverat vietni, noklikšķinot uz ārējām reklāmām.
BingŠie sīkfaili ļauj Elfa Distrelec parādīt jums noderīgas reklāmas, kad dodaties prom no vietnes, kā arī izsekot jūsu pārvietošanos, kad atverat vietni, noklikšķinot uz ārējām reklāmām.
YouTubeDistrelec izmanto YouTube, lai uzglabātu un rādītu video saturu. Šos sīkfailus nosaka YouTube, lai sekotu savu pakalpojumu izmantošanai. YouTube sīkfaili tiek instalēti tikai tad, kad skatāties videoklipus.
Google SignalsGoogle Signals sniedz mums ieskatu par lietotāju paradumiem dažādās ierīcēs un ļauj izveidot efektīvākas starpierīču remārketinga kampaņas, kā arī palīdz mums labāk izprast klientu vēlmes.
Facebook Conversion APIFacebook Conversions API ļauj mums tiešā veidā Facebook nosūtīt tīmekļa vietnes un bezsaistes notikumus, sniedzot mums pilnvērtīgāku klientu paradumu pārskatu un ļaujot optimizēt mūsu Facebook reklāmas, lai uzlabotu to efektivitāti.
StackAdaptDistrelec izmanto programmatiskās reklāmas platformu StackAdapt, lai lietotājiem, pamatojoties uz viņu pārlūkošanas paradumiem un interesēm, piegādātu personalizētas un atbilstošas reklāmas, tādējādi uzlabojot viņu tiešsaistes pieredzi un palīdzot viņiem atrast viņu vajadzībām atbilstošus produktus un pakalpojumus.
BloomreachBloomreach ir tirgvedības sistēma, kas ļauj Elfa Distrelec apkopot informāciju par to, kā apmeklētāji izmanto tīmekļa vietni. Izmanto klienta datus, piemēram, vārdu, uzvārdu, uzņēmuma nosaukumu, e-pasta adresi, kā arī notikumus, piemēram, kad apmeklētājs veic pasūtījumu, atver tīmekļa vietni vai pamet to, kuras lapas tas apskata un veiktās darbības. Tas ļauj Elfa Distrelec mārketinga e-pasta ziņojumos un mūsu tīmekļa vietnēs sniegt informāciju, kas ir būtiska mūsu klientiem.
Stingri nepieciešami sīkfaili
Šie sīkfaili ir būtiski, lai jūs varētu pārlūkot vietni un izmantot tās funkcijas, piemēram, piekļūt drošām vietnes vietām. Sīkfaili, kas ļauj interneta veikaliem uzglabāt preces jūsu grozā, kamēr jūs iepērkaties tiešsaistē, ir stingri nepieciešamo sīkfailu piemērs. Šie sīkfaili parasti ir pirmās puses sīkfaili.
FusionFusion ir mākslīgā intelekta darbināta tehnoloģija meklēšanai, navigācijai, preču atlasei, personalizācijai un ieteikumiem. Lielākā daļa sīkfailu ir "sesijas sīkfaili". Tie tiek automātiski dzēsti pēc vietnes apmeklējuma. Citi sīkfaili paliek jūsu ierīces atmiņā līdz tie tiek izdzēsti. Šie sīkfaili ļauj atpazīt jūsu pārlūkprogrammu, kad nākamreiz apmeklējat vietni. Sīkfaili palīdz vietnei būt lietotājam draudzīgākai, efektīvākai un drošākai. Tie tiek izmantoti, lai izsekotu klikšķus, grozus un pasūtījumus.
FactFinderFACT-Finder ir mākslīgā intelekta darbināta tehnoloģija meklēšanai, navigācijai, preču atlasei, personalizācijai un ieteikumiem. Lielākā daļa sīkfailu ir "sesijas sīkfaili". Tie tiek automātiski dzēsti pēc vietnes apmeklējuma. Citi sīkfaili paliek jūsu ierīces atmiņā līdz tie tiek izdzēsti. Šie sīkfaili ļauj atpazīt jūsu pārlūkprogrammu, kad nākamreiz apmeklējat vietni. Sīkfaili palīdz vietnei būt lietotājam draudzīgākai, efektīvākai un drošākai. Tie tiek izmantoti, lai izsekotu klikšķus, grozus un pasūtījumus.
Javascript Crypto LibraryŠie sīkfaili tiek lietoti, lai maksimāli izmantotu tīkla resursus, pārvaldītu datplūsmu un aizsargātu klienta vietnes no ļaunprātīgas datplūsmas.
DistrelecMēs izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu mums atcerēties un apstrādāt jūsu iepirkumu grozā esošās preces. Tās tiek izmantotas arī, lai palīdzētu mums izprast jūsu preferences, pamatojoties uz iepriekšējām vai pašreizējām vietnes darbībām, kas ļauj mums sniegt jums labākus pakalpojumus. Mēs arī izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu mums apkopot apkopotos datus par vietnes datplūsmu un mijiedarbību ar vietni, lai nākotnē nodrošinātu ērtāku vietni un rīkus.
EnsightenEnsighten ir birku pārvaldības sistēma. Tā risina problēmas, kas saistītas ar vietņu marķēšanu un tiešsaistes mārketinga kampaņu izsekošanu, nodrošinot universālus jeb servera puses tagu risinājumus. Dažkārt mēs reklamējamies trešo pušu vietnēs. Ensighten sīkfaili tiek izmantoti, lai palīdzētu mums un mūsu reklāmdevējiem redzēt, uz kurām reklāmām jūs noklikšķināt un ar kurām mijiedarbojaties. Katrs atsevišķs reklāmdevējs izmanto savas izsekošanas sīkdatnes, un iegūtie dati nav konfidenciāli vai savstarpēji aizstājami.
Component SearchTiek aktivizēts kā daļa no Traceparts integrācijas (ja tas nav pieņemts, ikona netiek rādīta). Tas ietver componentsearchengine.com domēnu
TracepartsTraceparts izmanto sīkfailus, lai atpazītu lietotāja ierīci un viņam nebūtu vairākas reizes jānorāda viena un tā pati informācija. Tā arī analizē datus, lai palīdzētu TraceParts saprast, kā cilvēki darbojas ar pakalpojumiem, lai uzņēmums varētu tos uzlabot un redzēt, cik daudz cilvēku izmanto tīmekļa vietni.
RapidspikeMēs izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu mums atcerēties un apstrādāt jūsu iepirkumu grozā esošās preces. Tās tiek izmantotas arī, lai palīdzētu mums izprast jūsu preferences, pamatojoties uz iepriekšējām vai pašreizējām vietnes darbībām, kas ļauj mums sniegt jums labākus pakalpojumus. Mēs arī izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu mums apkopot apkopotos datus par vietnes datplūsmu un mijiedarbību ar vietni, lai nākotnē nodrošinātu ērtāku vietni un rīkus.
Google ReCaptchaTie ir būtiski vietnes sīkfaili, ko izmanto Google reCAPTCHA. Šie sīkfaili izmanto unikālu identifikatoru izsekošanas nolūkiem.
DistrelecMēs izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu mums atcerēties un apstrādāt jūsu iepirkumu grozā esošās preces. Tās tiek izmantotas arī, lai palīdzētu mums izprast jūsu preferences, pamatojoties uz iepriekšējām vai pašreizējām vietnes darbībām, kas ļauj mums sniegt jums labākus pakalpojumus. Mēs arī izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu mums apkopot apkopotos datus par vietnes datplūsmu un mijiedarbību ar vietni, lai nākotnē nodrošinātu ērtāku vietni un rīkus.
nexus.ensighten.comEnsighten ir birku pārvaldības sistēma. Tā risina problēmas, kas saistītas ar vietņu marķēšanu un tiešsaistes mārketinga kampaņu izsekošanu, nodrošinot universālus jeb servera puses tagu risinājumus. Dažkārt mēs reklamējamies trešo pušu vietnēs. Ensighten sīkfaili tiek izmantoti, lai palīdzētu mums un mūsu reklāmdevējiem redzēt, uz kurām reklāmām jūs noklikšķināt un ar kurām mijiedarbojaties. Katrs atsevišķs reklāmdevējs izmanto savas izsekošanas sīkdatnes, un iegūtie dati nav konfidenciāli vai savstarpēji aizstājami.
IncapsulaIncapsula DDoS aizsardzība un tīmekļa lietojumprogrammu ugunsmūria sīkfails. Sīkfails ir iestatīts, lai apmeklētājs varētu saņemt vietnes saturu no viena no vairākiem serveriem, kad apmeklētājs pārlūko vietni. Ļauj saglabāt apmeklētāja sesiju. Sīkdatne tiek dzēsta pēc pārlūkprogrammas aizvēršanas, bet dažas saglabājas 12 mēnešus.
GoogleTo izmanto, lai noteiktu, vai lietotājs saņems captcha. Tiek izmantots botu aizsardzībai.
PiwikŠajā sīkfailā tiek saglabāts lietotāja unikālais ID. Tas tiek izmantots, lai atpazītu apmeklētājus un saglabātu to dažādos iestatījumus. Tas uzskaita un izseko lapu skatījumus. Pēc noklusējuma tā derīguma termiņš beidzas pēc 13 mēnešiem, taču to var mainīt.
CHEQCHEQ uzlabotās robotu novēršanas tehnoloģijas nolūks ir uzticami atšķirt cilvēka un datora ģenerētu darbību. CHEQ sīkfaili tiek lietoti, lai identificētu un bloķētu krāpniecisku piekļuvi mūsu tīmekļa vietnei. Sīkfaili netiek lietoti nekādam citam nolūkam un nesatur personas datus. Lai iegūtu vairāk informācijas, skatiet mūsu Privātuma politiku.

2.6. Sīkfailu iestatījumi

Papildu informāciju par sīkfailu izmantošanu tīmekļa vietnēs atradīsit vietnē www.allaboutcookies.org

2.7. Sīkfailu bloķēšana

Vairumam tīmekļa pārlūkprogrammu ir sīkfailu bloķēšanas iespēja. Piemērs:

  • Pārlūkprogrammā Internet Explorer varat bloķēt visus sīkfailus, noklikšķinot uz „Rīki", „Tīmekļa iespējas", „Privātums" un izmantojot slīdni, lai atlasītu „Bloķēt visus sīkfailus".
  • Pārlūkprogrammā Mozilla Firefox jūs varat bloķēt visus sīkfailus, noklikšķinot uz „Rīki", „Iespējas" un sadaļā „Privātums".

Taču visu sīkfailu bloķēšana negatīvi ietekmē daudzu tīmekļa vietņu lietojamību.

2.8. Sīkfailu dzēšana

Jūs, protams, varat arī izdzēst visus datorā jau saglabātos sīkfailus.

  • Ja lietojat Internet Explorer, tad sīkfaili ir jādzēš manuāli (papildu informāciju skatiet adresē http://support.microsoft.com/kb/278835).
  • Ja lietojat Mozilla Firefox un vēlaties izdzēst sīkfailus, jums vispirms jāpārbauda, vai sīkfaili tiek dzēsti, lietojot iespēju „Dzēst personīgos datus" (šos iestatījumus varat mainīt, noklikšķinot uz „Rīki", „Iespējas", „Iestatījumi", „Privātums"), izvēlnē „Rīki" noklikšķinot uz „Dzēst neseno vēsturi".

Šīs tīmekļa vietnes un tās mobilo lietotņu datus apkopo un uzglabā Adobe Analytics, tīmekļa analīzes pakalpojums, ko nodrošina Adobe, un Google Analytics, tīmekļa analīzes pakalpojums, ko nodrošina Google. Dati tiek izmantoti, lai veidotu lietotāju profilus ar pseidonīmiem. Šie lietotāju profili tiek izmantoti, lai analizētu apmeklētāju darbības un novērtēti, lai uzlabotu mūsu tīmekļa vietņu dizainu un produktu klāstu. Sīkdatnes ir daļa no šī procesa. Jūs varat katrā laikā atteikties ļaut turpmāk vākt un uzglabāt tīmekļa analīzei nepieciešamos datus.


Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantota tā dēvētā atkārtotās atlases tehnoloģija, kas veic anonimizētu datu apkopošanu par tīmekļa vietnes apmeklētāja sērfošanas darbībām. Šie dati tiek saglabāti tiek glabāti datorā, izmantojot tā dēvētos „sīkfailu" teksta failus. Šī tehnoloģija izmanto algoritmu, kas analizē sērfošanas darbības un ļauj citās tīmekļa vietnēs (ko dēvē arī par izdevējiem) interesēm atbilstošu reklāmas baneru veidā attēlot atbilstošās produkcijas ieteikumus. Šos datus nekādi nevar izmantot, lai identificētu tīmekļa vietnes apmeklētājus. Apkopotie dati tiek izmantoti tikai piedāvājuma uzlabojumam. Dati netiek izmantoti citā veidā vai nodoti trešajām pusēm.


Lai atteiktos no Adobe Analytics izsekošanas, noklikšķiniet uz šīs hipersaites


Lai atteiktos no Google Analytics izsekošanas, Google piedāvā browser plug in, kas jūs neiekļaus izsekošanas procesā


Piezīme: Noklikšķinot uz iepriekš norādītajām hipersaitēm, jūs tiksiet pārvirzīts uz citu lapu un tas nozīmē, ka mēs nevarēsim mainīt šajā lapā attēloto informāciju.

2.9. Sociālo vietņu spraudņu iegulšana

Mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantoti Facebook, Google u.c. sociālo vietņu spraudņi. Tādēļ mūsu tīmekļa vietnē tiek attēlotas pogas „+ 1", „f" vai „Augšup vērsts īkšķis". Šīs pogas ir saistītas ar ASV uzņēmumiem Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) un Facebook Inc. (1601 S California Ave, Palo Alto, CA 94394 USA)

Jūsu pārlūkprogramma tiešu savienojumu ar Facebook vai Google serveriem izveido tikai brīdī, kad nospiežat pogu „+ 1", „f" vai „Augšup vērsts īkšķis". Šai brīdī „+ 1", „f" vai „Augšup vērsts īkšķis" pogas saturs no Google vai Facebook tiek nosūtīts uz jūsu pārlūkprogrammu un izmantots tīmekļa vietnē. Tādēļ mēs nevaram ietekmēt datu apjomu, ko Google vai Facebook apkopo, izmantojot attiecīgās pogas.

Facebook un Google tīmekļa vietnēs (http://www.facebook.com/policy.php; http://www.google.com/Intel/de/+/policy/+1button.html) ir publicēta detalizēta informācija par jūsu datu apjomu, tipu, mērķi un papildu apstrādi, kā arī par jūsu tiesībām uz datu aizsardzību.

Atsakoties no jūsu sociālo tīklu vietnēm (Facebook un Google +) un dzēšot saglabātos sīkfailus, jūs mūsu tīmekļa vietnes apmeklējuma laikā varat novērst Facebook un Google veiktu datu apkopošanu.

2.10. Aizsardzība pret surogātpastu/DDOS

Mēs izmantojam rīkus (piemēram, Google reCAPTCHA un citus), lai aizsargātu mūsu tīmekļa vietni pret ļaunprātīgu datplūsmu, it īpaši attiecībā uz surogātpastu un DDOS aizsardzību. Šāda veida pakalpojumi analizē jūsu darbības tīmekļa vietnē, jūsu datora konfigurāciju (tai skaitā jebkurus jau instalētos Google vai citu trešo pušu sīkfailus) un jūsu IP adresi, lai noteiktu, vai esat īsts vai ļaunprātīgs lietotājs. Veicot noteiktus uzdevumus, problēmas konstatēšanas gadījumā jums tiks prasīts pierādīt, ka neesat robots. Piemēram, iesniedzot veidlapu.

Šie dati no jūsu datora tiek tieši nodoti Google un citu trešo pušu serveriem Eiropā un ASV (Google gadījumā), tāpēc mēs neietekmējam to apkopoto datu apmēru un nolūkus, kuriem šie dati tiek izmantoti.

Google reCAPTCHA ir pakalpojums, ko nodrošina Google Inc, 1600 Ampitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ASV. Papildinformāciju par jūsu datu apjomu, veidu un turpmāko apstrādi, kā arī informāciju par to, kā aizsargāt jūsu privātumu, skatiet Google privātuma politikā ( https://www.google.com/policies/privacy/ ) un pakalpojuma noteikumos ( www.google.com/policies/terms/ ).

 
3. Kontaktinformācija saziņai par personas datu aizsardzības jautājumiem

Ja Jums ir radušies kādi jautājumi saistībā ar šo paziņojumu vai Jūsu personas datu apstrādi, tad Jūs varat ar mums sazināties, izmantojot iepriekšējā punktā (1. punktā) norādītos sakaru kanālus vai sazinoties ar mūsu personas datu aizsardzības speciālistu, rakstot uz elektroniskā pasta adresi: datuspecialists@elfadistrelec.com.

4. Mūsu veiktās personas datu apstrādes vispārīgs raksturojums

Šajā paziņojumā ir aprakstīts, kā mēs veicam savu klientu, klientu pārstāvju/kontaktpersonu, sadarbības partneru, interneta vietnes apmeklētāju un citu personu, kuru dati var nonākt mūsu rīcībā mūsu īstenotās komercdarbības ietvaros, personas datu apstrādi.

Mēs pieņemam, ka pirms mūsu tīmekļa vietnes izmantošanas vai, kļūstot par mūsu klientu, Jūs esat izlasījuši šo mūsu paziņojumu, un esat akceptējuši tā noteikumus. Šī ir aktuālā paziņojuma redakcija. Mēs paturam sev tiesības veikt grozījumus un pēc nepieciešamības aktualizēt šo paziņojumu.

Šā paziņojuma mērķis ir sniegt Jums vispārīgu ieskatu par mūsu veiktām personas datu apstrādes darbībām un nolūkiem, tomēr lūdzam Jūs ņemt vērā, ka arī citos dokumentos (piemēram, pakalpojumu līgumos, sadarbības līgumos) var būt sniegta papildus informācija par Jūsu personas datu apstrādi.

Informējam Jūs, ka šajā paziņojumā ietvertie personas datu apstrādes noteikumi, attiecas tikai uz fizisku personu personas datu apstrādi.

Papildus šiem noteikumiem Jūs var arī iepazīties ar šādiem papildus personas datu apstrādes paziņojumiem:

  • Sīkdatņu izmantošanas noteikumi (pieejami https://www.elfadistrelec.lv/lv/informat-vo-pazi-ojumu/cms/datenschutz?marketingPopup=false)

Mēs apzināmies, ka personas dati ir Jūsu vērtība un apstrādāsim tos, ievērojot konfidencialitātes prasības un rūpējoties par mūsu rīcībā esošo Jūsu personas datu drošību.

5. Kādiem nolūkiem mēs apstrādājam Jūsu personas datus un kāds ir personas datu apstrādes juridiskais pamats?

Mēs apstrādāsim Jūsu personas datus tikai atbilstoši iepriekš nodefinētiem leģitīmiem nolūkiem, tai skaitā:

a. Pakalpojumu uzsākšanai un sniegšanai, kā arī līgumā (t.sk. sadarbības līgumā) noteikto saistību izpildei un nodrošināšanai

Šī nolūka ietvaros mums būtu nepieciešams arī Jūs identificēt, nodrošināt atbilstošu maksājumu aprēķinu un nodrošināt maksājumu veikšanas procesu, sazināties ar Jums ar pakalpojuma sniegšanu un/vai līguma izpildi saistītajos jautājumos (t.sk. arī rēķinu izsūtīšanai), atsevišķos gadījumos arī nodrošināt nesamaksāto maksājumu piedziņu.

Šim nolūkam un iepriekš norādītiem apakš nolūkiem mums varētu būt nepieciešami vismaz šādi personas dati: klienta, klienta un/vai sadarbības partnera kontaktpersonas vārds, uzvārds, personas kods, adrese (objekta adrese, pasta adrese, rēķina piegādes adrese); telefona numurs, adrese (pasta adrese, rēķina piegādes adrese), e-pasta adrese.

Galvenie izmantojamie juridiskie pamati šo nolūku sasniegšanai ir:

  • līguma ar datu subjektu noslēgšana un izpilde (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas b punkts);
  • Juridiska pienākumu izpilde (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas c punkts);
  • Pārziņa leģitīmās intereses (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas f punkts), piemēram, Jūs kā klienta, klienta un/vai sadarbības partnera kontaktpersonas identificēšana, saziņas ar Jums nodrošināšana.

EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula)

b. Mārketinga aktivitāšu nodrošināšana

Šī nolūka ietvaros mēs varētu Jums nosūtīt komerciālos paziņojumus.

Šim nolūkam mums varētu būt nepieciešami vismaz šādi personas dati: Klienta, klienta un/vai sadarbības partnera kontaktpersonas vārds, uzvārds, telefona numurs, e-pasta adrese, piegādes adrese;

Galvenie izmantojamie juridiskie pamati šo nolūku sasniegšanai ir:

  • datu subjekta piekrišana (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas a punkts);
  • līguma ar datu subjektu noslēgšana un izpilde (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas b punkts);
  • Pārziņa leģitīmās intereses (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas f punkts), piemēram, saziņas nodrošināšanai.

c. Pakalpojumu pienācīgas sniegšanas nodrošināšanai

Šī nolūka ietvaros mums būtu nepieciešams veikt tehnisko sistēmu un IT infrastruktūras uzturēšanu un pilnveidošanu, tehnisku un organizatorisku risinājumi izmantošanu, kas var izmantot arī Jūsu personas datus (piemēram, izmantojot sīkdatnes), ar mērķi nodrošinot pienācīgu pakalpojumu sniegšanu.

Galvenie izmantojamie juridiskie pamati šo nolūku sasniegšanai ir:

  • Pārziņa leģitīmās intereses (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas f punkts).

6. Kas varētu piekļūt Jūsu personas datiem?

Mēs veicam attiecīgus pasākumus, lai apstrādātu Jūsu personas datus atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem un nodrošinātu, ka Jūsu personas datiem nepiekļūst trešās personas, kurām nav attiecīga tiesiskā pamata Jūsu personas datu apstrādei.

Jūsu personas datiem, pēc nepieciešamības, varētu piekļūt:

  1. mūsu un citu uzņēmumu, kas ietilpst mūsu uzņēmumu grupā darbinieki vai tieši pilnvarotās personas, kuriem tas nepieciešams darba pienākumu izpildei;
  2. personas datu apstrādātāji atbilstoši to sniegtajiem pakalpojumiem un tikai nepieciešamā apjomā, citas personas, citas personas, piemēram, auditori, finanšu vadības un juridiskie konsultanti, kuri ir saistīti ar pārziņa pakalpojumu sniegšanu;
  3. valsts un pašvaldības iestādes tiesību aktos noteiktos gadījumos, piemēram, tiesībsargājošās iestādes, pašvaldības, nodokļu pārvaldes, zvērināti tiesu izpildītāji;
  4. trešās personas, rūpīgi izvērtējot, vai šādai datu nodošanai ir atbilstošs juridiskais pamats, piemēram, parādu piedzinēji, tiesas, ārpustiesas strīdu risināšanas iestādes, bankrota vai maksātnespējas administratori, trešās personas, kuras uztur reģistrus (piemēram, iedzīvotāju reģistrs, parādnieku u.c. reģistri).

7. Kādus sadarbības partnerus personas datu apstrādē jeb personas datu apstrādātājus mēs izvēlamies?

Mēs veicam attiecīgus pasākumus, lai nodrošinātu Jūsu personas datu apstrādi, aizsardzību un nodošanu datu apstrādātājiem saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Mēs rūpīgi izvēlamies personas datu apstrādātājus un, veicot datu nodošanu, izvērtējam tās nepieciešamību un nododamo datu apjomu. Datu nodošana apstrādātājiem tiek veikta, ievērojot personas datu konfidencialitātes un drošas apstrādes prasības.

Šobrīd mēs varam sadarboties ar šādām personas datu apstrādātāju kategorijām:

  1. auditori, finanšu vadības un juridiskie konsultanti;
  2. citas personas, kuras ir saistītas ar mūsu pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanu;

8. Vai Jūsu personas dati tiek sūtīti uz ārpus Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm?

Atsevišķos gadījumos, lai nodrošinātu pakalpojuma sniegšanu, personu dati var tikt nosūtīti uz Lielbritāniju atbilstoši normatīvajiem aktos noteiktajam, nodrošinot atbilstošas garantijas datu aizsardzības līmenim, kas ir līdzvērtīgs ES nodrošinātajam.

9. Cik ilgi mēs glabāsim Jūsu personas datus?

Jūsu personas dati tiek glabāti tik ilgi, cik to glabāšana ir nepieciešama atbilstoši attiecīgiem personas datu apstrādes nolūkiem, kā arī saskaņā ar piemērojamo tiesību aktu prasībām. Izvērtējot personas datu glabāšanas ilgumu, mēs ņemam vērā spēkā esošās normatīvo aktu prasības, līgumsaistību izpildes aspektus, Jūsu norādījumus (piem., piekrišanas gadījumā), kā arī mūsu leģitīmās intereses. Ja Jūsu personas dati noteiktajiem nolūkiem vairs nav nepieciešami, mēs tos dzēsīsim vai iznīcināsim.

Zemāk mēs norādām izplatītākos personas datu glabāšanas termiņus:

  • personas datus, kas nepieciešami līgumsaistību izpildei - mēs glabāsim līdz līgums tiks izpildīts, un kamēr izpildīsies citi glabāšanas termiņi (skat. zemāk);
  • personas datus, kas jāuzglabā, lai izpildītu tiesību aktu prasības, mēs glabāsim attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktos termiņus, piemēram, likumā „Par grāmatvedību” ir noteikts, ka attaisnojuma dokumenti jāglabā līdz dienai, kad tie nepieciešami, lai konstatētu katra saimnieciskā darījuma sākumu un izsekot tā norisei, bet ne mazāks kā 5 gadus;
  • Datus, lai pierādītu savu saistību izpildi, mēs glabāsim vispārējo prasības noilguma termiņu, saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktiem prasījumu noilgumu termiņiem - 10 gadi Civillikumā, 3 gadi Komerclikumā un citiem termiņiem, ņemot vērā arī Civilprocesa likumā noteiktos termiņus prasību celšanai.

10. Kādas ir Jūsu kā datu subjekta tiesības attiecībā uz Jūsu personas datu apstrādi?

Personas datu atjaunošana
Ja ir notikušas izmaiņas personas datos, kurus Jūs esat mums snieguši, piemēram, izmaiņas personas kodā, saziņas adresē, telefona numura vai e-pasta maiņa, lūdzam Jūs sazināties ar mums un iesniegt mums aktuālos datus, lai mēs varētu sasniegt attiecīgos personas datu apstrādes nolūkus.

Jūsu tiesības piekļūt saviem personas datiem un labot tos
Saskaņā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas noteikumiem Jums ir tiesības pieprasīt mums piekļuvi saviem personas datiem, kas ir mūsu rīcībā, pieprasīt to labošanu, dzēšanu, apstrādes ierobežošanu, iebilst pret Jūsu datu apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību Vispārīgā datu aizsardzības regulā noteiktajos gadījumos un kārtībā.

Uzņēmums ciena šīs Jūsu tiesības piekļūt saviem personas datiem un tos kontrolēt, tāpēc, Jūsu  pieprasījuma saņemšanas gadījumā, mēs uz to atbildēsim normatīvajos aktos noteiktajos termiņos (parasti ne vēlāk kā viena mēneša laikā, ja nav kāds īpašs pieprasījums, kas prasa ilgāku laiku, lai sagatavotu atbildi), un, ja būs iespējams tad attiecīgi labosim vai izdzēsīsim Jūsu personas datus.

Jūs varat iegūt informāciju par pie mums esošiem Jūsu personas datiem vai realizēt citas savas kā datu subjekta tiesības, kādā no šādiem veidiem:

  1. iesniedzot attiecīgu iesniegumu klātienē un identificējot sevi mūsu birojā pēc adreses: Rīga, Krišjāņa Valdemāra iela 62, LV- 1013 katru darba dienu no plkst. 10-16;
  2. iesniedzot attiecīgu iesniegumu, nosūtot to mums pa pastu uz šādu adresi: Rīga, Krišjāņa Valdemāra iela 62, LV-1013.
  3. iesniedzot attiecīgu iesniegumu, nosūtot to uz mūsu e-pastu: datuspecialists@elfadistrelec.com, ieteicams parakstīt to ar drošu elektronisko parakstu.

Saņemot Jūsu iesniegumu, mēs izvērtēsim tā saturu un Jūsu identificēšanas iespēju, un atkarībā no attiecīgas situācijas paturam iespēju lūgt Jūs papildus sevi identificēt, lai nodrošinātu Jūsu datu drošību un izpaušanu attiecīgai personai.

Piekrišanas atsaukšana
Ja Jūsu personas datu apstrāde pamatojas uz Jūsu doto piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā brīdī to atsaukt un mēs turpmāk Jūsu personas datus, kurus apstrādājām uz piekrišanas pamata, vairs attiecīgam nolūkam neapstrādāsim. Tomēr informējam, ka piekrišanas atsaukšana nevar ietekmēt tādu personas datu apstrādi, kura ir nepieciešama normatīvo aktu prasību izpildei vai kura pamatojas uz līgumu, mūsu leģitīmām interesēm vai citiem normatīvajos aktos noteiktajiem pamatiem likumīgai datu apstrādei.

Jūs varat arī iebilst Jūsu personas datu apstrādei, ja personas datu apstrāde ir balstīta uz leģitīmām interesēm vai tiek izmantota mārketinga nolūkiem (piemēram, komerciālu paziņojumu sūtīšanai vai dalībai izlozēs).

11. Kur Jūs varat iesniegt sūdzību saistībā ar personas datu apstrādi saistītiem jautājumiem?

Ja Jums ir kādi jautājumi vai iebildumi saistībā ar mūsu veikto Jūsu personas datu apstrādi, mēs aicinām vispirms vērsties pie mums.

Ja Jūs tomēr uzskatāt, ka mēs neesam spējuši savstarpēji atrisināt radušos problēmjautājumu, un Jūs uzskatāt, ka mēs tomēr pārkāpjam Jūsu tiesības uz personas datu aizsardzību, Jums ir tiesības iesniegt sūdzību Datu valsts inspekcijai. Iesniegumu paraugus Datu valsts inspekcijai un citu saistītu informāciju Jūs varat atrast Datu valsts inspekcijas mājaslapā (http://www.dvi.gov.lv/lv/datu-aizsardziba/privatpersonam/iesniegumu-paraugi/).

12. Kādēļ Jums ir jāsniedz mums savi personas dati?

Galvenokārt mēs Jūsu informāciju ievācam, lai izpildītu uzņemtās līguma saistības, izpildītu mums saistošos juridiskos pienākumus un lai īstenotu savas leģitīmās intereses. Šajos gadījumos mums noteiktas informācijas iegūšana ir nepieciešama attiecīgu nolūku sasniegšanai, līdz ar to šādas informācijas nesniegšana var apdraudēt darījuma attiecību uzsākšanu vai līguma izpildi. Ja dati nebūs nepieciešami obligāti, bet to iesniegšana varētu palīdzēt uzlabot pakalpojumu vai piedāvāt Jums izdevīgus līguma nosacījumus un/vai piedāvājumus, pie datu ievākšanas mēs norādīsim, ka datu sniegšana ir brīvprātīga.

Papildus vēlamies informēt Jūs par galvenajām normatīvo aktu prasībām attiecībā uz personas datu apstrādi, kā piemēram, likums „Par grāmatvedību” nosaka šādu personas datu norādīšanu saimnieciskā darījuma dokumentā (līgumā), kura dalībnieks ir fiziskā persona: vārds, uzvārds, personas kods (ja personai tāds piešķirts), personas norādītā adrese vai, ja tāda nav norādīta, deklarētās dzīvesvietas adrese.

13. Kā mēs iegūstam Jūsu personas datus?

Jūsu personas datus mēs varam iegūt kādā no šādiem veidiem:

  1. savstarpēja līguma slēgšanas procesā, iegūstot datus no Jums paša;
  2. ja līgums tiek slēgts ar trešo personu un tā ir norādījusi Jūs kā kontaktpersonu;
  3. no Jums saņemot CV un/vai pieteikuma vēstuli;
  4. no Jums, ja Jūs iesniegsiet mums iesniegumus, e-pastus, zvanīsiet mums;
  5. no Jums, ja Jūs pierakstāties mūsu pakalpojumiem tiešsaistē;
  6. no Jums, veicot autorizāciju tīmekļa vietnē www.distrelec.lv
  7. tīmekļa vietnē www.distrelec.lv, izmantojot sīkdatnes (cookies);
  8. atsevišķos gadījumos no trešo personu datu bāzēm, piemēram, vērtējot Jūsu kredītspēju, varam iegūt datus no trešām personām šī nolūka sasniegšanai;

14. Vai Jūsu personas dati tiek izmantoti automatizētu lēmumu pieņemšanā?

Mēs Jūsu datus neizmantojam automatizēto lēmumu pieņemšanā.